Πολιτική

Στο Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού και Χορωδίας 2019 της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος έδωσε τα συγχαρητήριά του «για αυτή την εμβληματική, κυριολεκτικώς, συγκέντρωση νέων στο Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού και Χορωδίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο», τόνισε ότι γνωρίζει «την επιτυχία αυτής της ποιμαντικής δράσης, που ήδη μετρά 43 χρόνια» και προσέθεσε: «Και συγχαίρω τη διοίκηση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γερασίμου και όλους τους κληρικούς και πιστούς που εργάσθηκαν για να σχεδιάσουν αυτή την αξιοθαύμαστη εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της ορθόδοξης πίστης μας και του Ελληνικού Πολιτισμού μας».

«Κάθε σημαντική προσπάθεια, όπως αυτή, αρχίζει από τη βάση», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι οι άνθρωποι στις ενορίες σας, οι ιερείς σας, οι γονείς και τα μέλη της Κοινότητας που έχουν υποστηρίξει και καλλιεργήσει αυτά τα προγράμματα και έχουν ενσταλάξει στη νεότερη γενιά την υπερηφάνεια για τη θρησκευτική και την προγονική κληρονομιά τους. Αυτό που κάνετε τα τελευταία 43 χρόνια έχει επιδράσει θετικά στην επόμενη γενιά, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης της πίστης μας και της εκπαίδευσης των νέων με βάση τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι «το έργο των ανθρώπων είναι που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού» και ότι «η ετήσια πρωτοβουλία των κοινοτήτων σας είναι που καθιστά δυνατή την συγκέντρωση ενός πρωτόγνωρου αριθμού ανθρώπων, για να γιορτάσουν τον πνευματικό και, κατ’ εξοχήν, τον πολιτισμικό πλούτο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας».

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι θα ήταν τιμή του να παραβρεθεί σ’ ένα από τα μελλοντικά Φεστιβάλ, να παρακολουθήσει από κοντά «ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο πίστης, χορού και αδελφοσύνης» και συμπλήρωσε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όσα έχετε ήδη κατορθώσει και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα σημειώσετε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!»

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ