Πολιτική

Στο γραφείο του πρωθυπουργού το αίτημα Ανδρουλάκη για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Παλαιστινιακό

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ενημέρωσε πως η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη έχει σταλεί στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η προ ημερησίας συζήτηση πρέπει να διεξαχθεί εντός τριάντα ημερών από την κατάθεση του αιτήματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά στην επιστολή προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία στάλθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιβεβαιωθεί και να επικαιροποιηθεί η απόφαση που είχε εγκριθεί ομόφωνα στις 22 Δεκεμβρίου 2015, με την οποία η Βουλή είχε ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα και της ανάληψης διπλωματικών πρωτοβουλιών για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε πάντως ότι η Βουλή δεν εκδίδει Ψηφίσματα αλλά Ειδικές Αποφάσεις. Υπενθύμισε μάλιστα ότι και το 2015 η τότε απόφαση είχε παρουσιαστεί ως «Ειδική Απόφαση» και όχι ως Ψήφισμα.

«Ειδική Απόφαση, όχι Ψήφισμα»

«Η Προ ημερησίας συζήτηση μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε θέμα», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι Ψήφισμα δεν μπορεί να υπάρξει. «Μπορεί να υπάρξει επανακύρωση ή αντίστοιχη Ειδική Απόφαση», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να δεχθεί μια τέτοια επανακύρωση, απάντησε ότι το περιεχόμενο της απόφασης του 2015 είναι συμβατό με την ελληνική εξωτερική πολιτική, που στηρίζει τη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 75
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική