Πολιτική

Στον Λίβανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η πρώτη επίσκεψη ευρωπαίου ηγέτη στη χώρα μετά την εκεχειρία

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω τεχνικού ζητήματος

 Τον Λίβανο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λίβανο είναι η πρώτη επίσκεψη ευρωπαίου πρωθυπουργού στη χώρα μετά την τελευταία ανακωχή και τις εξελίξεις στη Συρία και στέλνει μήνυμα του ισχυρού ρόλου και της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα έχει συνάντηση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, παρουσία του Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Ναμπί Μπέρι, στο μέγαρο Άιν ελ-Τίνεχ και 40 λεπτά αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, στο μέγαρο Γκραντ Σερέιλ και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Η Ελλάδα και ο Λίβανος συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, αναμένεται να επαναλάβει την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην ενίσχυση των κρατικών δομών του Λιβάνου – ανάμεσά τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης