Πολιτική

Η συγκινητική ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά για τον πατέρα της

Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά. Με αυτή την αφορμή η Φώφη Γεννηματά έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο με τα κείμενά του, θυμήθηκα αυτό τόσο επίκαιρο απόσπασμα:

“Η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τη χώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Απαιτεί κατ’ αρχήν εθνική ομοψυχία στη βάση και εθνική συνεννόηση στην κορυφή. Και τα δύο δυστυχώς έχουν υπονομευτεί, αν δεν έχουν δυναμιτιστεί από την πολιτική μιας κυβέρνησης που είναι κατώτερη των περιστάσεων, που άνοιξε βαθιά κοινωνικά ρήγματα και βεβαίως έχει αυτοαπομονωθεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα με τις λαθεμένες της πρωτοβουλίες. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι στους κόλπους της Κυβέρνησης παρουσιάζεται το φαινόμενο της εξώθησης στα άκρα κάτι που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι βέβαια την ελληνική πλευρά”.

Γιώργος Γεννηματάς, Ιανουάριος 1991 (για Κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… (2018 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συνοδεύει την ανάρτησή της με φωτογραφία του Γιώργου Γεννηματά να αγορεύει στο βήμα της Βουλής υπό τον τίτλο: 24 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα κόντρα Φλωρίδη - Καρυστιανού για τα Τέμπη: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων», «κατάντια, φτάνει πια η ατιμωρησία»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού με την πρώην πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 2023» να του απαντά σε οξύ τόνο
Ο Γιώργος Φλωρίδης και η Μαρία Καρυστιανού 33
Live οι ομιλίες της 2ης μέρας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των πρώην προέδρων του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και των Παύλου Γερουλάνου, Άννας Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
10
Οι εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και η σταθερή απάντηση του Μαξίμου
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είναι «οπαδός» της εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας, «γαλάζια» στελέχη επιμένουν ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόωρες κάλπες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 10