Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγκλονίζει ο Θεόδωρος Καράογλου που δίνει μάχη με τον καρκίνο – «Φοβάμαι πολύ»

Συγκλονίζει ο Θεόδωρος Καράογλου που δίνει μάχη με τον καρκίνο – «Φοβάμαι πολύ»

Λύγισε ο Θεόδωρος Καράογλου όταν αναφέρθηκε στον φόβο του καρκίνου, αναφέροντας ωστόσο ότι παίρνει δύναμη από την οικογένειά του. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός εξήγησε γιατί αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, περιέγραψε τον αγώνα που δίνει κόντρα στον καρκίνο του μαστού, μιλώντας στην εκδήλωση του «Άλματος Ζωής» στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης:

«Ήταν 23 Αυγούστου όταν η γυναίκα μου ανακάλυψε ότι η δεξιά θηλή του στήθους μου πάει προς τα μέσα και μου είπε ότι αυτό είναι περίεργο και ύποπτο. Περιττό να σας πω ότι δόθηκε ένας καβγάς γιατί δεν πίστευα ότι ο καρκίνος του μαστού είναι κάτι που αφορά εμάς τους άνδρες. Παρόλα αυτά πήγαμε στον γιατρό και από τις εξετάσεις προέκυψε ότι είναι καρκίνος του μαστού. 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού έκανα την εγχείρηση στο δεξιό στήθος και βγήκε ο καρκίνος».

Ο κ. Καράογλου λύγισε όταν αναφέρθηκε στον φόβο του καρκίνου: «Φοβάμαι πάρα πολύ, φοβάμαι αλλά παίρνω δύναμη από την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω».

Τόνισε ότι πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό ότι ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άνδρες και ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Στην ίδια εκδήλωση πήραν τον λόγο και εννέα γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις