Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει με αιχμές την υποψηφιότητά του ο στενός φίλος του Πολάκη, Μιχάλης Χαιρετάκης

Με ξεκάθαρες «σπόντες» αποσύρει την υποψηφιότητά του για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ο Μιχάλης Χαιρετάκης, το «κόψιμο» του οποίου είχε σταθεί η αφορμή για την «έκρηξη» του Παύλου Πολάκη και την μετέπειτα «φουρτούνα» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε – επί του παρόντος – με την αναδίπλωση Πολάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαιρετάκης αναφέρει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του – παρά το γεγονός ότι όπως ο ίδιος επισημαίνει «είχε την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας» του ΣΥΡΙΖΑ – για να διευκολύνει «αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου».

Τονίζει ακόμη ότι ο ίδιος δεν προέρχεται «από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο,ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας».

Δεν παραλείπει δε να αναφέρει πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για να στηρίξει «ένα πραγματικό αγωνιστή», εννοώντας φυσικά τον Παύλο Πολάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Χαιρετάκη:

 «Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα,την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου,αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών,όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα,τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει,κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση. 
Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές,εγωισμοί,θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο,ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή, να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου, να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το βιβλίο του
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI