Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεξιό»… διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» της Κουμουνδούρου με Καραμανλικούς και πρώην ΑΝΕΛίτες

Τις συνθήκες για να ανταποκριθούν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το επόμενο διάστημα δημιουργείται νέος πολιτικός φορέας ο όποιος θα συνδράμει στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και την κεντροδεξιά.

Στον νέο φορέα θα συμμετέχουν μεσαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή –τα οποία σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη- αλλά και πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ τα οποία συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν ακόμα προσβάσεις και επαφές με κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

[read4more]

Η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως γέφυρα προκειμένου ο κόσμος που έχει διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη της κίνησης αυτής έλεγαν ότι ο νέος φορέας θα ανήκει στο «δημοκρατικό προοδευτικό κέντρο» ενώ σύντομα θα έχει βρεθεί και το όνομά του. Η κίνηση αυτή θα δώσει το στίγμα της μέσα από ένα κείμενο, το οποίο προετοιμάζουν οι εμπνευστές και το οποίο θα δοθεί στην δημοσιότητα στα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με απογοητευμένους δεξιούς. Στον νέο φορέα αναμένεται να πάρει μέρος η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αλλά και η Έλενα Κουντουρά ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος λόγω τραυματικών εμπειριών με τους ΑΝΕΛ εμφανίζεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στην ιστορία.

Η κίνηση αυτή είναι φυσικά σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα καθώς εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση του κόμματος. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην Κουμουνδούρου καθώς οι κομματικοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τέτοιου είδους ανοίγματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
Σαμαράς: Το ενδεχόμενο νέου κόμματος, η σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, το «ουδέν σχόλιο» από Μαξίμου και οι «γαλάζιοι» ψίθυροι
Απάντησε και στις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε μιλήσει για «πατριώτες της φακής και του καναπέ», σημειώνοντας ότι «αυτά είναι όλα δείγματα αλαζονείας και θεσμικής απρέπειας»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 68
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
371