Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ισπανία μειώνει το ΦΠΑ και εδώ η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες με το market pass

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της Ισπανίας για την ανακούφιση των πολιτών και τα οποία έχουν να κάνουν με την μείωση του ΦΠΑ επικαλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί λάθος πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ισπανίας μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Εδώ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους πολίτες με marketpass και το καλάθι του νοικοκυριού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι «το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αφήνει ανεξέλεγκτη εδώ και ενάμισι χρόνο την αισχροκέρδεια και να την επιδοτεί με τα χρήματα των φορολογουμένων λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μην βάλει σε περιπέτεια τα υπερκέρδη των λίγων».

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, με αστείες δικαιολογίες η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε περιπέτειες. «Ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να πείσει πως η οικονομία θα μπει σε περιπέτειες αν μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως κάνουν μία σειρά από χώρες για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια με τελευταία την Ισπανία, αλλά δεν θα μπει σε περιπέτειες από το γαλάζιο πλιάτσικο με 8,5 δισ.ευρώ απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της ΝΔ».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να κατανοήσει την περιπέτεια επιβίωσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δεν βγάζουν πλέον ούτε το μισό μήνα με το εισόδημά τους. Το μόνο που κάνει είναι να αφήνει ανεξέλεγκτη εδώ και ενάμισι χρόνο την αισχροκέρδεια και να την επιδοτεί κιόλας με τα χρήματα των φορολογουμένων από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ».

Προσθέτουν επίσης: «αν λοιπόν ψάχνει πόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ την ώρα που έρχονται νέες ανατιμήσεις ως και 20% στην αγορά, δεν έχει παρά να φορολογήσει τα πραγματικά υπερκέρδη δισεκατομμυρίων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών» σημειώνει αιχμηρά η Κουμουνδούρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος