Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τραμπ θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη Μητσοτάκη

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσιγκτον και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λένε, τα σημάδια από την πορεία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είναι και τα καλύτερα.

Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά τελικά δεν συναίνεσε για να δοθεί η κοινή συνέντευξη τύπου – σε όλες τις επίσημες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών είχαν δοθεί κοινές συνεντεύξεις μαζί με τους εκάστοτε προέδρους – δείχνει, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Click4more Λευκός Οίκος: Στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ – Σημαντικός για την περιοχή ο East Med

Η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί τη συγκεκριμένη στιγμή –και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ- να βάλει θέμα για το κατά πόσον ήταν καλά προετοιμασμένη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, το σίγουρο είναι ότι στην συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα αυτό θα μπει μετ’ επιτάσεως  από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα δεν έχει να κάνει με τους τύπους αλλά με την ουσία της επίσκεψης καθώς θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό – δημοσίως στην συνέντευξη τύπου- παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ η ελληνική κυβέρνηση να έβαζε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν μάλιστα ότι με αυτή την κίνησή του ο πλανητάρχης έδειξε ότι δεν ήθελε δημοσίως να αναφερθεί  στα θέματα που αφορούν την ελληνική πλευρά, καθώς με όλους τους τρόπους έχει δείξει τη στήριξη του στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα δε τη στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη και η κρίση με το Ιράν και ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται συμμάχους στην περιοχή κανείς δεν περιμένει ότι Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι παρά τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει τελικά να αποσπάσει μια δήλωση για ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα τα οποία πλέον έχουν κλιμακωθεί επικίνδυνα  μετά τη συμφωνία της Τουρκίας – Λιβύης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 15
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32