Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας και Σπίρτζης «ανάβουν φωτιές» – Νέες αιχμές κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας και Σπίρτζης «ανάβουν φωτιές» – Νέες αιχμές κατά Κασσελάκη

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (13.2.2024) και στην οποία συμμετέχουν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γνωστός εργατολόγος επανέρχεται και μέσα από συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει παρών για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγει μεν να προσδιορίσει ένα ποσοστό που πρέπει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το κόμμα πρέπει να είναι «τουλάχιστον δεύτερο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την επάνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου».

Όλα αυτά, δέκα μόλις μέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος, όπου εκεί θα δοθεί η τελική μάχη για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος και την ηγεμονία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απέρριψε κάθε ένσταση που υπάρχει σχετικά με την αυριανή εκδήλωση και αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος ανέφερε: «Χρειαζόμαστε τεκμηριωμένο, κατανοητό λόγο, αξιοπιστία και σαφείς θέσεις απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού» αναφέρει, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σωστή αντιπολιτευτική τακτική.

Εν τω μεταξύ και ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να επιμένει στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι εάν την επομένη των ευρωεκλογών τα αποτελέσματα δεν δημιουργήσουν μία δυναμική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα μπει θέμα ηγεσίας και για τον Στέφανο Κασσελάκη και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι απόψεις αυτών των δύο στελεχών δεν δείχνουν παρά τον «κιμά» που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Θεσσαλία για το Αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην περιοχή, ενώ επισκέφθηκε τα μπλόκα της περιοχής.

Στην ομιλία στην Λάρισα – κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού συνεδρίου – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μεγάλες τομές για τους αγρότες, ενώ παρουσιάστηκε σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει. «Για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης».

Αναφερόμενος στις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τους αγρότες, πρότεινε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

«Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιός τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και τα Τέμπη, στο σημείο που πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σε ανάρτηση του ανέφερε «Τέμπη. Εδώ που πάγωσε ο χρόνος. Εδώ που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι 57 συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω της κακιάς της ώρας και όχι της κακιάς της χώρας. Άφησα ένα λουλούδι και μια υπόσχεση προς τα θύματα και τους συγγενείς και τους φίλους τους, πως δε θα ξεχαστούν. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Δύσκολος αγώνας απέναντι σε ένα καθεστώς που ρίχνει τσιμέντο στην πληγή. Η υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ αποτυπώνεται στο έργο του Γιώργου Κόφτη, που βρίσκεται δίπλα από το σημείο του εγκλήματος των Τεμπών. Τα καρφιά αυτά είναι καρφωμένα στην καρδιά της πατρίδας μας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις