Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Θεσμική απρέπεια, ένδειξη αλαζονείας» η αποχώρηση Αδειλίνη από τη Βουλή ενώ μιλούσε ο Τσίπρας

«Θεσμική απρέπεια, ένδειξη αλαζονείας και δημοκρατικού ελλείμματος» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αποχώρηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Βουλή, την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η αποχώρηση της κ. Αδειλίνη από την εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στο βήμα και ασκούσε κριτική για τη διαχείριση και τους χειρισμούς που οδηγούν σε συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, θα πρέπει να εκληφθεί όχι απλά σαν στιγμή αμηχανίας αλλά και ως θεσμική απρέπεια, ένδειξη αλαζονείας και δημοκρατικού ελλείμματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ιδιαίτερα όταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρίστατο σε μια εκδήλωση για τη δημοκρατία, βασικό συστατικό της οποίας είναι η κριτική στην εκάστοτε εξουσία», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν στην ομιλία του για ανοικτές υποθέσεις (υποκλοπές, Τέμπη, ναυάγιο στην Πύλο) και τους δικαστές, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη φέρεται να σηκώθηκε από την θέση της και να βγήκε από την αίθουσα της Γερουσίας, για αυτό και ο κ. Τσίπρας εκτός κειμένου ακούστηκε να σχολιάζει πως «η δικαιοσύνη οφείλει και να ακούει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Καστέλι: Η Κρήτη αλλάζει, το 2028 σε λειτουργία το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ευρώπης
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε το έργο με τον συνολικότερο σχεδιασμό υποδομών στο νησί, κάνοντας ειδική αναφορά στον ΒΟΑΚ, ως συμπληρωματικό project που θα ενισχύσει τη λειτουργικότητα της νέας πύλης εισόδου
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Fake news, σενάρια συνωμοσίας και «τυμβωρυχίες» βλέπει το Μαξίμου
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει και για τον αριθμό των θανάτων σε εργατικά δυστυχήματα, με φόντο τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ότι μόνο το 2025 ανήλθαν στους 201
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»