Πολιτική

Τα σκίτσα του Economist είχαν “άρωμα” Ελλάδας! Το top10 για το 2015

Κάθε εβδομάδα, το Economist δημοσίευε ένα σκίτσο με την "ματιά" του εκπληκτικού Kevin Kallaugher, γνωσστού και ως "KAL". Δείτε το top 10 για το 2015 και το πως ο σκιτσογράφος είχε σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών.

Το Economist δημοσίευσε τα 10 πιο δημοφιλή σκίτσα για τη χρονιά που τελειώνει. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σκίτσα για τον πόλεμο στη Συρία, την παγκόσμια διπλωματία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο σκιτσογράφος Kevin Kallaugher, είχε ασχοληθεί φυσικά και με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, πριν την υπογραφή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο, απεικονίζεται ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να κρατά την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε έναν… οδοστρωτήρα με την ταμπέλα να γράφει “ανυποχώρητη δύναμη”.

Από την άλλη πλευρά του εξαιρετικά στενού δρόμου, βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, να κρατά το τιμόνι ενός φορτηγού με πινακίδες της Ε.Ε. και με την ένδειξη “αμετακίνητο αντικείμενο”. Πριν οι δυο τους συναντηθούν, υπάρχει μια λεζάντα που αναγράφει: “Επιτέλους θα συναντηθούν”.

Πηγή: economist.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο 1,5 δισ. ευρώ το «καλάθι» της ΔΕΘ: Τα μέτρα που εξετάζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Βάζω τάξη στα οικονομικά, έχω υψηλότερη ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μειώνω την ανεργία, δημιουργώ πλεονάσματα μόνιμα και επιστρέφω ένα μερίδιο πίσω στην κοινωνία» δηλώνει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 7