Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είναι θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στη βία εναντίον των γυναικών

«Είναι θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στη βία εναντίον των γυναικών. Πρέπει να μάθουμε τα αγόρια μας να φέρονται ανθρώπινα, πολιτισμένα, με ευγένεια, αγάπη και σεβασμό στα κορίτσια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραβρέθηκε στη δράση ενημέρωσης από γυναίκες αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και από το αστυνομικό τμήμα Αλίμου, όπου εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.

«Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» ήταν το μήνυμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές δράσεις.

Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργάνωσαν στην πλατεία Συντάγματος τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου όπου εγκαινίασε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το συγκεκριμένο γραφείο ένα από τα έξι που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ο εξοπλισμός των γραφείων είναι δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του από την Πλατεία Συντάγματος τόνισε: «Είναι θέμα πολιτισμού κάθε κοινωνίας να κάνει τα πάντα για να μπει ένα τέλος στη βία ανάμεσα στους ανθρώπους και ιδιαιτέρως να μπει ένα τέλος στη βία ενάντια σε γυναίκες. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και η Ελληνική Αστυνομία καλεί τις γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, να μιλήσουν, να τα καταγγείλουν και να γνωρίζουν ότι θα έχουν τη στήριξη της Πολιτείας και ασφαλώς θα έχουν τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στον ρόλο της οικογένειας υπογραμμίζοντας: «Αφορά όλους όσοι είμαστε γονείς. Ως πατέρας, ως γονέας δύο παιδιών, θέλω να πω έχει σημασία το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και ιδιαίτερα το πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας, να τα μάθουμε να φέρονται ανθρώπινα, πολιτισμένα, με ευγένεια, αγάπη και σεβασμό στα κορίτσια και στις γυναίκες και όταν κάνουμε λάθη σ’ αυτόν τον τομέα, καλά θα κάνουμε να τα διορθώνουμε».

Μιλώντας στη συνέχεια στα εγκαίνια του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας στον Άλιμο, επισήμανε πως «η υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη δουλειά της εδώ και 50 ημέρες και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, καθώς εδώ έχουν αντιμετωπιστεί όλο αυτό το διάστημα 58 περιστατικά, από εξειδικευμένο προσωπικό της Αστυνομίας, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, από αξιωματικούς εκπαιδευμένους στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις».

Καταλήγοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και άλλους κρατικούς φορείς κάνουμε αυτό που πρέπει προκειμένου για να υπάρχει ανθρωπιά, να υπάρχει αλληλεγγύη και να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
331
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 52