Πολιτική

Τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ; Ο Βορίδης έδωσε την απάντηση

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως «κατόπιν συνεννοήσεώς μου με το υπουργείο οικονομικών, η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στους γεωργικούς ελκυστήρες».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης «τυχόν επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα συνιστούσε εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ίδια ώρα μάλιστα που με την απεμπλοκή των Σχεδίων Βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση των γεωργικών μηχανημάτων, παρέχεται ένα ισχυρό κίνητρο στους αγρότες να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους».

«Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε συγκροτήσει επιπροσθέτως το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων», από το οποίο, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, ότι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορέσουν «να αντλήσουν χαμηλότοκα δάνεια, μακράς αποπληρωμής για να χρηματοδοτήσουν την εκμηχάνιση της καλλιέργειάς τους».

«Ως εκ τούτου, θα ήταν παράλογο από τη μία το υπουργείο να δημιουργεί όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη μετάβαση του Έλληνα αγρότη στη νέα εποχή και από την άλλη να τίθενται τέτοιου είδους προσκόμματα», καταλήγει ο κ. Βορίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
36