Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θέλουν και την υπογραφή Τσίπρα πως θα τηρηθεί το Μνημόνιο!

Θέλουν και την υπογραφή Τσίπρα πως θα τηρηθεί το Μνημόνιο!

Θέμα ενυπόγραφων διαβεβαιώσεων για την τυφλή εφαρμογή του μνημονίου θέτουν οι Ευρωπαίοι στον Αλέξη Τσιπρα, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει πως «δε θα πάμε με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες» αλλά με ένα σχέδιο που δεν αποκαλύπτεται «για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι», αλλά φαίνεται πως στις Βρυξέλλες τον περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες.

Και κυρίως, με ένα στυλό στο χέρι για να του ζητήσουν να συνυπογράψει όσα προβλέπει το μνημόνιο! Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στη διακαναλική συνέντευξη απέφυγε τη φράση «μονομερής κατάργηση του Μνημονίου» και την αντικατέστησε με «σχέδιο ανόρθωσης της χώρας». Αλλά το σχέδιό του, μάλλον δε λέει τίποτα στις Βρυξέλλες. Εκείνοι, το Μνημόνιο ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται..

Και τώρα, θέτουν ακόμη και θέμα ενυπόγραφων δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ πως όσα έχουν συμφωνηθεί, θα τηρηθούν. Και θα ζητήσουν την υπογραφή Τσίπρα ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρωί της Δευτέρας αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Το ενδεχόμενο να ζητηθούν δεσμεύσεις από τον Αλέξη Τσίπρα άφησε ανοιχτό και ο Όλι Ρεν. Θεωρείται βέβαιο ότι η υπογραφή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητηθεί αν το κόμμα βγει πρώτο στις εκλογές. Αλλά όλα δείχνουν πως θα ζητηθεί και σε περίπτωση που είναι δεύτερο κόμμα!

Το θέμα των πολιτικών δεσμεύσεων όλων των δυνάμεων που θα προκύψουν από τις εκλογές της Κυριακής έχει τεθεί εδώ και μέρες, ανεπισήμως. Επισήμως, το αίτημα θα τεθεί μετά τις εκλογές και δεν αποκλείεται τις ανακοινώσεις να κάνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Λέγεται ότι από τη Δευτέρα κιόλας, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα: συνέχιση της χρηματοδότησης μετά από ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών δυνάμεων για εφαρμογή κατά γράμμα του δεύτερου προγράμματος, ειδάλλως θα γίνει αυτό που μας απείλησε μόλις χθες η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ: λεφτά, τέλος!

Μας το έχουν πει πολλές φορές άλλωστε: η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να στηρίξει την Ελλάδα υπό τον όρο πως η Αθήνα θα τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λεφτά υπάρχουν ως 20 Ιουλίου – Κίνδυνος για μισθούς συντάξεις – Απαιτούν να τηρηθεί το μνημόνιο για να δώσουν χρήματα οι εταίροι

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αλλά δεν το λέμε μην το μάθουν οι αντίπαλοι!

“Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κυβερνήσουμε”, είπε και παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργάτης της Μέρκελ: “Ο Τσίπρας είναι τζαμπατζής”

Η παρτίδα πόκερ του Αλέξη Τσίπρα”

Κ. Μητσοτάκης: “Πρώτη η Ν.Δ. με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό – Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα πούπουλα”

Κομισιόν: Κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε