Πολιτική

Θεοδωράκης για Μάτι: «Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία»

«Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία. Είναι μία προσβολή για όλους μας. Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός, η παραμικρή σωστή δράση και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την ποινική δίωξη σε βάρος 20 υπευθύνων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Και αναρωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι η πολιτεία πρέπει να μπορεί να δρα μόνο σε συνθήκες Ευαγγελίου;».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ερωτηθείς εάν θα αποδοθούν ευθύνες, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά «δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». «Δεν είναι μόνο η μνήμη των 100 ανθρώπων που χάσαμε. Είναι ότι αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι δεν θα πάρουμε μαθήματα για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει αναξιοκρατικός, παρά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς. «Η διάθεση να βάζουμε τα “δικά μας παιδιά” στη δημόσια διοίκηση είναι η συνταγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία καταστροφική συνταγή για την κοινωνία», τόνισε και επισήμανε ότι μόλις χθες η κυβέρνηση, με νέα τροπολογία, παρέτεινε για άλλους έξι μήνες τη θητεία των κορυφαίων στελεχών του Δημοσίου, βάζοντας στον πάγο τη διαδικασία επιλογής τους από το μητρώο επιτελικών στελεχών.

Σε ερώτηση για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, απάντησε ότι το Ποτάμι θα είναι «παρών» και υπογράμμισε πως πέρα από το πρόβλημα που ζούμε καθημερινά με αυτήν την κυβέρνηση, η μάχη των ευρωεκλογών είναι κάτι ευρύτερο που θα καθορίσει το ποια Ευρώπη τελικά θέλουμε. «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που σκέφτονται το Ποτάμι ως μία συνεπή ευρωπαϊκή δύναμη μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητισμούς», είπε και επανέλαβε ότι το Ποτάμι ακολουθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο που το καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η ατζέντα Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά η λύση δεν θα έρθει με τους παλιούς υπουργούς μίας αυτοδύναμης ΝΔ. «Η κρίση μάς έχει μάθει ότι η λύση βρίσκεται στις συνεργασίες» σημείωσε και επανέλαβε τις πέντε θέσεις του Ποταμιού που αποτελούν τη βάση για τη μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα που θα πάρει το προβάδισμα στην επόμενη εκλογική μάχη.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία -από την πρώτη στιγμή- θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του αεροσκάφους, πόσες ώρες παρέμεινε και ποιος επέβαινε, προσθέτοντας ότι όλο αυτό το πέπλο μυστηρίου δημιούργησε μία αντιδικία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 39
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 14
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 17
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19