Πολιτική

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε “ναι” στην προανακριτική για τον Παπαντωνίου

Την αποκάλυψη ότι “οι ελβετικές τράπεζες πρόσφατα γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του” έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηριστικά ανέφερε πως σε παλαιό ερώτημα των “ελληνικών αρχών οι Ελβετοί απάντησαν πως υπάρχουν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου κα της συζύγου του και ο ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος από την Εισαγγελία Διαφθοράς αφού το πληροφορήθηκε έκανε -στις 13 Μαρτίου- κατεπείγον αίτημα στις ελβετικές αρχές για δικαστική συνδρομή (δηλαδή για έλεγχο των τριών λογαριασμών)”

Κάλεσε δε τον πρώην υπουργό “να απαντήσει σήμερα τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί; Τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έγιναν; Για να προστατεύσει λοιπόν το κόμμα του και την πολιτική του δράση. Να μην περιμένει την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Να μην περιμένει τα πορίσματα και τις δικαστικές αποφάσεις”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα αναφέρθηκε και στη “στοχοποίηση” που είχε κάνει ο Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην πρόσφατη συζήτηση στην “Ωρα του Πρωθυπουργού” λέγοντας “κάποια στιγμή ο κ.Τσίπρας προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στον Κώστα Σημίτη. Προφανώς είναι της άποψης ότι η χώρα θα πήγαινε καλύτερα αν είχε κερδίσει την μάχη ο κ. Τσοχατζόπουλος. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο σύντροφος του κ.Τσίπρα ο κ. Κοτσακάς. Και δεν το είπε τότε, το ’96! Το είπε τώρα που ξέρουμε!” και πρόσθεσε “Ο κ. Κοτσακάς ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ… Ο κ. Κοτσακάς στενός συνεργάτης του κ.Τσοχατζόπουλου δεν νιώθει την ανάγκη να πει ούτε μια λέξη όλα αυτά τα χρόνια για τα λεφτά που κατέληγαν σε τσέπες πολιτικών. Ούτε μια κουβέντα. Αλλά λέει «δικαιώθηκα που στήριξα τον κ. Τσοχατζόπουλο!”. Αυτή είναι και η δική σας άποψη κ. Τσίπρα; Καλύτερα Άκης παρά Σημίτης;”

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως “Το Ποτάμι” θα ψηφίσει “ναι” στην προανακριτική επιτροπή και οι βουλευτές του θα προσπαθήσουν να αποκαλυφθεί – ακόμα και στα στενά πλαίσια αυτής της διαδικασίας – η αλήθεια. “Το ίδιο θα κάνουμε και για κάθε ανάλογη υπόθεση που έχει οσμή σκανδάλου. Θα συγκρουστούμε με όλες τις μελανές στιγμές του παρόντος και του παρελθόντος. Η κοινωνία έχει ανάγκη να ξέρει που καταλήγουν τα λεφτά της. Και κυρίως έχει ανάγκη να ξαναπιστέψει σε ένα πολιτικό σύστημα μακριά από μίζες και σκιές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7