Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Παράταση του μέτρου απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών σε ανατιμήσεις

Τον επόμενο μήνα το νομοσχέδιο ενίσχυσης της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Την παράταση του μέτρου απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών σε ανατιμήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Πλευσης Ελευθερίας» Ανέξανδρου Καζαμία, για την ακρίβεια.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέρριψε τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας με ουσιαστικά μέτρα. Συνέστησε μάλιστα υπομονή πέντε ημερών, οπότε και θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συγκεκριμένα μέτρα και κατευθύνσεις για ακρίβεια, πληθωρισμό και ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφορικά με τον πληθωρισμό βασικών ειδών τροφίμων υποστήριξε ότι η Ελλάδα επί 10 μήνες είχε κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

«Η ζήτηση το καλοκαίρι παραδοσιακά εκτινάσσεται σε όλα τα προϊόντα λόγω αύξησης του τουρισμού, ενώ στο κέντρο του καλοκαιριού τον Ιούλιο ήταν μικρότερος ο πληθωρισμός από τον μέσο όρο της ΕΕ, την ίδια ώρα που χώρες γειτονικές μας, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία είχαν πληθωρισμό της τάξεως 7% και 8%.

Ακόμη και η Ολλανδία, που είναι μεγάλη παραγωγός χώρα κρέατος – εκεί πόνεσε το καλοκαίρι ο Έλληνας καταναλωτής – είχε και εκείνη πληθωρισμό στο συγκεκριμένο κομμάτι 3,9%», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός δήλωσε πως θα συνεχίζουμε να παίρνουμε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Υποστήριξε πως η εφαρμογή του πλαφόν στις παραπλανητικές εκπτώσεις απέδωσε και πρόσθεσε πως το μέτρο της απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών όταν κάνουν ανατιμήσεις, που ήταν για τρεις μήνες και λήγει στα τέλη Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά θα επεκταθεί όχι μόνο σε ό,τι αφορά το χρονικό του όριο, αλλά και στην διάρκεια εφαρμογής του.

Για τα σχολικά είδη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι τιμές τους θα είναι στα περισυνά επίπεδα.

Σχετικά με την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή είπε πως εργαζόμαστε με πολύ γρήγορο ρυθμό και πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει και η σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυσή της, δίνοντας δύναμη στους Έλληνες καταναλωτές στο να μπορούν να αξιοποιούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τους οποίους θα ενισχύσουμε καθοριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 14