Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Σε 15 μέρες ξεκινά το νέο πρόγραμμα δημοσίων έργων

"Ζεσταίνονται" οι μηχανές για τα δημόσια έργα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με δηλώσεις του από την Πρέβεζα, το Σάββατο (1.2.2020).

“Στις επόμενες δύο εβδομάδες, το υπουργείο θα είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί”, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Παράλληλα υπενθύμισε, πως με το προηγούμενο πρόγραμμα, “Φιλόδημος”, είχαν δεσμευτεί 130 εκ. ευρώ, έναντι έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ και πρόσθεσε, ότι η υπόθεση αυτή, έχει αίσιο τέλος, γιατί μέσα από σημαντική δουλειά, έχουν βρεθεί πόροι και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Αναφερόμενος στο νομό Πρέβεζας, ο υπουργός είπε ότι έχει πολλές δυνατότητες για μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα είναι, προς όφελος όλων των πολιτών της.

Θεοδωρικάκος: Επόμενη στάση Γιάννινα

Με τον δήμαρχο Πρέβεζας, Νικόλαο Γεωργάκο, ο υπουργός είχε συζήτηση για την προοπτική ένταξης έργων από τον Δήμο και ευρύτερα την περιοχή, στο νέο πρόγραμμα. Όπως υπογράμμισε, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις, για τις ανάγκες που έχουν σχέση με τις σχολικές υποδομές, την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, καθώς και για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες, που αφορούν το πρότυπο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, στο οποίο έχει ζητήσει να ενταχθεί και ο Δήμος της Πρέβεζας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, δεσμεύτηκε πως η ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου θα είναι θετική στα αιτήματα και πρόσθεσε ότι θα υποστηρίξει τις δράσεις και τις άλλες συνεργασίες με Υπουργεία, όπως το Υποδομών, ώστε να γίνουν πράξη, μια σειρά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις οδούς, για να συνδεθεί με το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

“Είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Εσωτερικών, το ίδιο και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαστε κοντά στους Δήμους και στις Περιφέρειες, αυτό υποδηλώνει και η παρουσία μου εδώ στην Πρέβεζα, για να στηρίζουμε με πράξεις και με έργα το δικό σας δημιουργικό έργο”, σημείωσε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος που συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Σταυριανουδάκη, την Κυριακή (2.2.2020) θα βρεθεί στα Ιωάννινα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μετρήσιμη βελτίωση σε μισθούς και απασχόληση, ενώ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε το δικαστήριο στα τηλεοπτικά παράθυρα»
Παύλος Μαρινάκης
33
Μεταναστευτικό: Αυστηρότερες διαδικασίες με screening, ταχύτερη εξέταση αιτήσεων και στενότερη σύνδεση ασύλου – επιστροφών
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου – Αιχμές Πλεύρη κατά ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς για τη στάση τους στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγει την Παρασκευή το 4ο Τακτικό Συνέδριο, παρεμβάσεις από Παπανδρέου και Βενιζέλο – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το τριήμερο 27 έως 29 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο θα κινηθεί σε άξονες προγράμματος, οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής στρατηγικής, με παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου το Σάββατο και την εκλογή νέων οργάνων να κλείνει τις εργασίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης