Πολιτική

Θεοδωρικάκος στο Live News: Περισσότερος χώρος για τραπέζια έξω – Τα σχολεία είναι έτοιμα και πεντακάθαρα

Για το θέμα των καταστημάτων της εστίασης αλλά και για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ Λυκείου την Δευτέρα μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τα καταστήματα εστίασης είπε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. «Θα αυξηθεί σημαντικά ο χώρος χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο φόρο. Ζητάμε επίσης από τους δήμους να μειώσουν τα τέλη έως και 50%».

Ο κ.Θεοδωρικάκος δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι και είπε ότι όλα αυτά θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τους δημάρχους. 

Click4More Μητσοτάκης: Τα εστιατόρια θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου αν συνεχίσουμε έτσι – Πως θα στηριχθεί ο κλάδος

«Όπως τα καταφέραμε στην καραντίνα αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα», είπε και ερωτηθείς για το άνοιγμα των εστιατορίων νωρίτερα από την 1η Ιουνίου είπε «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα κριθεί από τους λοιμωξιολόγους. Αν τα πράγματα πάνε ομαλά μακάρι να άνοιγαν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης».

Για τα σχολεία και το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην παρουσιασθούν οι καθηγητές από αύριο στα σχολεία είπε: «Έχουμε ζητήσει από τους δήμους και τους έχουμε επιχορηγήσει με 28 εκατομμύρια προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα. Το κράτος έχει πάρει όλα τα μέτρα τα σχολεία μας να είναι πεντακάθαρα και τα παιδιά να πάνε εκεί με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει το απόγευμα τα 65 χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου
Η Ολυμπία Οδός ενώνει πλέον την Πάτρα με τον Πύργο σε μόλις 45' - Το τμήμα από Καμίνια - Πύργο θα δοθεί στην κυκλοφορία για τους οδηγούς από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 01.08.2025
Πατρών - Πύργου 11
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ κατά Βορίδη και Αυγενάκη - Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο για την αναβολή της ψηφοφορίας - Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια παρέμειναν μόνο βουλευτές της ΝΔ
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής 19
Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα επανέλθουμε για να ερευνηθούν οι δύο υπουργοί
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για να πάνε στη Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 7
«Φθηνό λαϊκισμό» και «δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για προανακριτική
Τονίζουν πως η αντιπολίτευση «ενδιαφέρεται μόνο για φτηνά παιχνίδια και μικροκομματικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία της Βουλής»
Βουλή 4