Πολιτική

Θεοφάνεια: Μακριά από τον Πειραιά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας

Τελικά τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστούν στον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Το ίδιο θα πράξει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τελικά επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.  Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι, ο Αγιασμός των Υδάτων, στον οποίο θα παραστεί και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί την Τετάρτη στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια, στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 9.30 π.μ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου από το Ε, η Μητρόπολη Πειραιώς μέσω κύκκλων αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Μητρόπολης με το Μέγαρο Μαξίμου. Επισημαίνουν επίσης πως η Εκκλησία σέβεται τους Θεσμούς, ενώνει και δεν χωρίζει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 26
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
5