Πολιτική

Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Μιχελάκης για την υπόθεση Αμυρά

Στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μιχελάκης παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε στον κ. Δραγάτση το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής, όπου ο Αμυράς φέρεται να καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλεων, καθώς και πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει για την υπόθεση Αμυρά, ενώ ερωτηθείς για τις διαψεύσεις σχετικά με το ότι ο κ. Αμυράς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: “Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην Αυγή είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες”.

Χθες, η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή η οποία φέρεται να καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιφ. Αμυράς: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοπροτάθηκα για υποψήφιος

 

Έρευνα διέταξε η Ράικου για το “κάλεσμα” Αμυρά σε ένοπλο αγώνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Άγκυρα
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΑΣΟΚ κατά Βορίδη για το επίδομα ανεργίας: «Πήρε τη σκυτάλη από τον Μαρινάκη – Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της ΝΔ»
Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός συνολικού «εξορθολογισμού» της επιδοματικής πολιτικής - Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνεται η πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Βορίδης, Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Λιβάνιος για Κασιδιάρη: «Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει αν δικαιούται να συμμετάσχει στις εκλογές»
Ο πρώην βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καταδικασθείς πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξης για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική
Ηλίας Κασιδιάρης