Πολιτική

Τι κρύβει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-κουαρτέτου

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στο οποίο επιδίδεται το κουαρτέτο προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία αναζητά απαντήσεις  για το τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Το πρώτο επεισόδιο εκδηλώθηκε την Τετάρτη όταν το κουαρτέτο δεν έστειλε την ατζέντα με τα θέματα του ασφαλιστικού που επρόκειτο να συζητηθούν με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει και να αναβληθεί η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μάλιστα διεμήνυσε στο κουαρτέτο πως επιθυμεί να λάβει ατζέντα με τα θέματα που θα συζητηθούν την Πέμπτη, ώστε να γίνει μία γόνιμη και σε βάθος συζήτηση και να κλείνουν οι πλευρές του ασφαλιστικού που συζητούνται.

Ο σκοπός της ενέργειας είναι να υπάρξει μία στοιχειώδης δέσμευση του κουαρτέτου για τα θέματα που συζητούνται και συμφωνούνται, ώστε να μην ακολουθηθεί παρελκυστική τακτική και καθυστερήσεις με το κόλπο της επαναφοράς θεμάτων που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί και να καθυστερήσει η αξιολόγηση με ελιγμούς και μεθόδους που χαρακτηρίζονται από το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα (στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι την τακτική αυτή είχε ακολουθήσει κατά κόρον η τότε τρόικα  τους τελευταίους μήνες  της πρωθυπουργίας Σαμαρά και κυρίως κατά τη διαπραγμάτευση με τον Γκίκα Χαρδούβελη).

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε σήμερα έστειλε ατζέντα το κουαρτέτο και προς στιγμήν υπήρξε η σκέψη να αναβληθεί πάλι το ραντεβού. Όμως, αυτό θα μπορούσε να δώσει επιχειρήματα στο κουαρτέτο να αναχωρήσει χωρίς συζήτηση, οπότε θα καθυστερούσε η αξιολόγηση, πράγμα που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση.

Πάντως, ένα θέμα που θα επιθυμούσε, σύμφωνα με διαρροές, να συζητήσει το κουαρτέτο είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όμως, η κυβέρνηση αρνείται να ανοίξει τώρα το ζήτημα για έναν απλό λόγο. Δεν υπάρχουν τα 2 δις. ευρώ που απαιτούνται για την πλήρη ανάπτυξη του νέου θεσμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Το επέδωσαν στον Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος και η γραμματέας Ιωάννα Λιτρύβη - Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου και θα διανεμηθεί στους βουλευτές
Πόρισμα Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ σε Νικήτα Κακλαμάνη
Αφροδίτη Λατινοπούλου για 43χρονο που την απειλούσε: Η ανοχή στα αριστερά σκουπίδια δεν περνάει πλέον
Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» έκανε λόγο για δημόσια προτροπή σε δολοφονία και ζήτησε αυστηρότερη αντιμετώπιση, θέτοντας και ζήτημα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση καταδίκης
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί «μέχρι την τελική δικαίωση»
Σε εκδήλωση της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών (Remble Greece) στο Αρσάκειο Ψυχικού, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη γραμμή της διακρατικής διεκδίκησης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα
Απαγόρευση μπούρκας σε ανηλίκους: Εξετάζεται ρύθμιση για σχολεία και δομές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι η συζήτηση δεν αφορά το μαντήλι, αλλά την πλήρη κάλυψη του προσώπου, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση
μπούρκα
5