Πολιτική

Το δίλημμα του Τσίπρα για τις εκλογές

Με αφορμή δε τα «χτυπήματα», όπως είπε, που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι αυτά αποτελούν την καλύτερη δημοσκόπηση ότι το κόμμα πάει καλά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δώστε μας τη διερευνητική εντολή στις 6 Μαΐου για να βγει ο λαός από το περιθώριο των αποφάσεων και εμείς θα την τιμήσουμε. Δεν θα απαξιώσουμε την εντολή του λαού. Δεν θα την επιστρέψουμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα, ο επικεφαλής του κόμματος Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο προεκλογικής του ομιλίας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, επισημαίνοντας ότι το δίλλημα που τίθεται είναι «μνημόνιο η Αριστερά» και σχολίασε: «ή προχωράμε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς. Την Κυριακή η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος μετεκλογικά συνασπισμός της Αριστεράς μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Εξάλλου, προέβλεψε ότι, όπως δεν υπήρξε, έτσι και δεν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. Ζητάμε, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφο ευθύνης στην εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, στο ρεαλιστικά εφαρμόσιμο, επεξεργασμένο και συγκεκριμένο βήμα προς βήμα, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιό μας.

Εξάλλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αγροτικό ζήτημα, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε, ότι θα ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη στις Τράπεζες.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Τάκη Γαργαλιάνου- πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος εκτελέστηκε επί κατοχής- ενώ είχε συνάντηση και με γυναίκες με τις οποίες αντάλλαξε απόψεις για θέματα της καθημερινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85