Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το βέτο Τσακαλώτου στην κυβέρνηση και η ψυχρότητα με τον Δραγασάκη

Το βέτο Τσακαλώτου στην κυβέρνηση και η ψυχρότητα με τον Δραγασάκη

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης έγινε αργά τη νύχτα και αυτό γιατί υπήρχαν μεγάλες καραμπόλες και έντονες αντιδράσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ανήκει στην Ομάδα των 53, φέρεται να έθεσε βέτο στην παραμονή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Υγείας.

Αυτό το βέτο ίσως συνδυάζεται και με το γεγονός πως ο κ. Τσακαλώτος θέλει να έχει καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση κονδυλίων στο υπουργείο Υγείας, ως υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η αλλαγή υπουργείου για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ήρθε γιατί ήταν ήδη αποφασισμένο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόβλημα υπήρξε και στο οικονομικό επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθώς τελικά δεν υπήρξε αυτό το υπουργείο αρμόδιο για το Μνημόνιο, καθώς δεν επιθυμούσε να υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Αυτή ακριβώς η διαφωνία δείχνει το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Πάντως, τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το πεδίο των αρμοδιοτήτων για την εφαρμογή του Μνημονίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε