Πολιτική

Τόσκας για Εξάρχεια: Η Αστυνομία έχει εντολή να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων

Τη σημασία της αλλαγής νοοτροπιών και συμπεριφορών, ώστε η αστυνομία να είναι «πιο φιλική στον πολίτη και πιο αποτελεσματική», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια κατά καιρούς, σημείωσε ότι οι οδηγίες που έχει η Αστυνομία είναι «να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων», καθώς επίσης και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να συλλαμβάνονται «όσοι εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο» και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες», που «δημιουργούν το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια» και που «συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών».

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι δεν κάνει επικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, τονίζοντας μάλιστα: «Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπακογιάννη για επιτελικό κράτος: «Δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις»
Η πρώην υπουργός μίλησε για «υγιέστατο διάλογο» μετά την επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ και τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική λειτουργία στηρίζει την εκτελεστική εξουσία»
Ντόρα Μπακογιάννη
Καβγάς Ζωής Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πρόεδρο της ΑΠΔΠ - «Μας κοροϊδεύετε, δεν ντρέπεστε», «υπηρετείτε σχέδιο»
Η κόντρα για την πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ξεκίνησε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και συνεχίστηκε στην Ολομέλεια
Ζωή Κωνσταντοπούλου 8