Πολιτική

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για διοικήσεις οργανισμών, ανεξάρτητων Αρχών και την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με ανεξάρτητες Αρχές, διοικήσεις οργανισμών και βέβαια την ηγεσία του Αρείου Πάγου, κλείνει τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση.

Βούληση είναι έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για σειρά περιπτώσεων, πάντοτε με κριτήριο την πραγματική ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση των Αρχών, των οργανισμών και της Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδουν από το Μαξίμου.

Όπως έλεγαν στο newsit.gr κυβερνητικές πηγές, θέμα ημερών ή και ωρών είναι, για παράδειγμα, η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη θέση της Βασιλικής Θάνου. Το πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από το Μαξίμου κι αναμένεται να διοριστεί και τυπικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ύστερα από την ακρόασή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι ίδιες πηγές έλεγαν πάντως ότι το πρόσωπο αυτό θεωρείται υπερκομματικό και γι’ αυτό το λόγο θα προκαλέσει αίσθηση.

Την ίδια στιγμή, αύριο ξεκινούν στη Βουλή οι διαδικασίες για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Όπως είναι γνωστό, μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσυπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα που είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση πριν από την τυπική λήξη της θητείας της προηγούμενης ηγεσίας του Ανώτατου Αναιρετικού Δικαστηρίου, όλα ξεκινούν ουσιαστικά από την αρχή. Και για το θέμα αυτό κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο newsit.gr ότι θα τηρηθεί η επετηρίδα και η τελική επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης θα γίνει με βάση αυτήν.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για τον ορισμό νέας διοίκησης στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και η περίπτωση του ΑΠΕ είναι η πιο απλή, καθώς ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστούν με απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η περίπτωση της ΕΡΤ, ωστόσο, είναι πιο σύνθετη, καθώς, ανεξαρτήτως της τυπικής διαδικασίας της υποβολής υποψηφιοτήτων, τα πρόσωπα που προτείνει η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Ζούλας για πρόεδρος και Γιώργος Γαμπρίτσος για διευθύνων σύμβουλος) θα πρέπει να περάσουν από την ακρόαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πριν αναλάβουν καθήκοντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 12