Πολιτική

Τρόικα, Σαμαράς και Στουρνάρας μιλάνε για συμφωνία στα περισσότερα μέτρα

Τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με σημερινές τους δηλώσεις λένε πως σχεδόν έχουν συμφωνήσει σε όλα τα ζητήματα με την τρόικα. Σε ανακοίνωση της η τρόικα αναφέρει επίσης ότι έχουν συμφωνήσει σε αρκετά σημεία!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βουκουρέστι, όπως μεταδίδει το Reuters.
 
«Είμαι πεπεισμένος πως κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να επιτευχθεί σύντομα, ώστε να κινηθούμε προς την ανάκαμψη,» δήλωσε κ. Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησης ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων στο Βουκουρέστι.
 
Τι λέει η τρόικα με ανακοίνωση της
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η τρόικα αναφέρει ότι έχουν συμφωνηθεί τα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για τις μεταρρυθμίσεις.
 
 
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 
Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.
 
 
Στουρνάρας: Την επόμενη εβδομάδα “κλείνει” το πακέτο με την τρόικα

«Έχουμε συμφωνήσει πλήρως σχεδόν σε όλα τα ζητήματα… αυτό που απομένει είναι ένας συμβιβασμός στα εργασιακά και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων», είπε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών.

Είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα λυθούν τα εναπομείναντα ζητήματα στον τομέα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων και του περιορισμού του δημοσίου τομέα, ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων των 13,8 δισ. ευρώ.

“Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα θα καταστήσει εφικτή την εκπόνηση θετικής έκθεσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ έως τα μέσα Νοεμβρίου”, φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ταμεία δεν έχουν μία – Έκλεισαν τα μέτρα ανοίγει…

Η συμφωνία κλείνει, η πόρτα για απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει – Τι θα γίνει με τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα

Δεδομένη η επιμήκυνση – Ποια μέτρα μένουν ανοιχτά

”Φωτοβολίδα” Σόιμπλε για Υπερεπίτροπο και αλλαγή Ευρωπαϊκών συνθηκών!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο «χτύπημα» Βλάχου: Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακύκλωση
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις για τον δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας και τα ανοίγματα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ επανέρχεται με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό
Γιώργος Βλάχος
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για καταγγελίες Σαλμά: «Κάνει πως δεν κατάλαβε, οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του χωρίς «καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» για την υπόθεση Novartis
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 8
Νέα σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ: «Επαγγελματίες του κομμουνισμού με μισθό» – «Το τέλος του κατήφορου είναι ο βούρκος»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Περισσό ότι στηρίζει τη ΝΔ όταν «βρίσκεται σε δύσκολη θέση» - «Τερατώδη ψέματα», απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Καραθανασόπουλος και Κωνσταντοπούλου
10