Πολιτική

Τρύφων Αλεξιάδης: «Επιμένω στον χαρακτηρισμό “δολοφονία”» – Τι απαντά στον Νίκο Ρωμανό που ζητά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μιλάμε για ένα έγκλημα και θα διερευνήσει η δικαιοσύνη αν είναι έγκλημα ή δολοφονία», σημείωσε

«Επιμένω στον χαρακτηρισμό δολοφονία», τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM 107.7» την Παρασκευή (31.01.25) κι ενώ ο Νίκος Ρωμανός ζητά τη διαγραφή του μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης, στη «σκιά» της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

«Αυτός που θα αποδειχθεί ότι έδωσε εντολή για το μπάζωμα θα πρέπει την άλλη στιγμή να του βάλουν χειροπέδες. Εγώ λέω ότι δολοφονήθηκαν οι επιβάτες. Θέλετε να μην ακουστώ και θα ακουστώ. Δολοφονήθηκαν οι 57 από μια κυβέρνηση που είχε προειδοποίηση για θέματα ασφάλειας», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες το βράδυ στο Action24 κι αναφερόμενος στο φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη. 

«Μιλάμε για ένα έγκλημα και θα διερευνήσει η δικαιοσύνη αν είναι έγκλημα ή δολοφονία», σημείωσε ο ίδιος, δίνοντας συνέχεια σήμερα στις δηλώσεις του.

«Επιμένω στο χαρακτηρισμό δολοφονία, μετά από όσα έχουν εκκωφαντικά αποκαλυφθεί για απόπειρα συγκάλυψης. Γιατί όταν έχεις ένα γεγονός και βλέπεις κάποιον να πάει να συγκαλύψει, όταν έχουμε θάνατο μιλάμε για πολύ σοβαρά ζητήματα. Εδώ μιλάμε για γεγονότα τα οποία δεν σηκώνουν ούτε καν σχολιασμό. Είναι σαφή γεγονότα, γι’ αυτό λοιπόν επιμένω και λαμβάνω την πολιτική ευθύνη στον χαρακτηρισμό ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη ήταν μία πολιτική δολοφονία», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη θα κρίνει για παράδειγμα όταν οι αρμόδιοι είχαν ενημέρωση από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ότι προσέξτε θα έχουμε ατύχημα, θα έχουμε πιθανά σοβαρές συνέπειες και αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψιν, εκεί μπαίνει το αντικείμενο της δολοφονίας από πρόθεση».

«Στο δικαστήριο, χωρίς να είμαι νομικός, υπάρχει δολοφονία από αμέλεια ή από πρόθεση. Το τι ακριβώς έχει γίνει θα κριθεί δικαστικά», συμπλήρωσε.

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό που είπα… ακόμα δεν έχω λάβει δικόγραφο που να με εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμιση ή κάτι άλλο» δήλωσε ακόμα.

Σχετικά με τον Νίκο Ρωμανό, που ζήτησε τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όταν κάνει προσωπική επίθεση και ζητάει τη διαγραφή μου… ας γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα, αυτό μπορεί να το κάνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 16
Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Δημοσία δαπάνη η τελετή – Παρόντες πρώην πρωθυπουργοί, πολιτειακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες