Πολιτική

Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία

"Η κυβέρνηση βάζει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζόμενων με στοχευμένα μέτρα και ελέγχους", σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με νεα ανάρτησή του στο Twitter.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό βίντεο αναφορικά με αυτόν τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Επί του θέματος τονίζεται στο primeminister.gr: “Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία”. Ειδικότερα αναφέρεται ότι “κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας”.

Σημειώνεται ότι “με μια σειρά πρωτοβουλίες –όπως η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας, οι στοχευμένοι έλεγχοι στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, η αναβάθμιση υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, ο συντονισμός και η κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και η ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας– πετύχαμε και μειώσαμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας”.

Τονίζεται επίσης ότι:

– “Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία”.

– “Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται”.

– “Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.

“Aποτέλεσμα: Από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, η αδήλωτη εργασία μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές”, υπογραμμίζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης κατά του Διονύση Σαββόπουλου ακόμη και μετά τον θάνατο του σπουδαίου τραγουδοποιού: «Ρε ουστ που θα πηγαίναμε και στην κηδεία»
Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι ο μεγάλος τραγουδοποιός τον είχε αποκαλέσει «αρκουδιάρη» στον ΣΚΑΪ το 2019
Παύλος Πολάκης 34
ΠΑΣΟΚ για «Ομάδα Αλήθειας»: Η κυβέρνηση της ΝΔ ας σταματήσει τον κατήφορο της τοξικότητας, στον οποίο τρέχει με σπασμένα φρένα
«Ως σύγχρονοι δωσίλογοι μοιράζουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, αναπαράγοντας την αδιανόητη και ανιστόρητη δήλωση Δρυμιώτη ότι «το να είσαι αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Καρανίκας: «Κάφροι» αυτοί που επιτέθηκαν στον Βορίδη – «Είσαι ο μόνος αριστερός που έκανε rebranding», λέει ο Γεωργιάδης
«Ιστορικά ως αριστερά και λαϊκό κίνημα ποτέ δεν επιτεθήκαμε (ούτε συμβολικά) σε οικογένεια. Ούτε θα το κάνουμε. Αριστεροί είμαστε και όχι κανίβαλοι, ναζιστές και φασίστες»
Νίκος Καρανίκας