Πολιτική

Τσίπρας: “Έαλω” το σχέδιο “Αθηνά”

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε “έαλω” το σχέδιο “Αθηνά”, κατά τη συνάντησή του με πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους πέντε πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Αττικής Γρηγόρη Τσάλτα (Πάντειο), Κωνσταντίνο Γάτσιο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Κωνσταντίνο Φεγγερό (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο (Χαροκόπειο) και Γεώργιο Οικονόμου (Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία κατά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ οδεύουν προς ομοσπονδοποίηση, υπό την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφερόμενος στο σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας, το χαρακτήρισε “έαλω” ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του, και για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πρυτάνεις να ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου και Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα συμμετάσχει με τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του ενιαίου χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ σύμφωνα με τους πρυτάνεις η πρόταση κατά το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» συνιστά αντισυνταγματική θέσπιση έναντι του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνουν πίσω πολλές αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά σε ΑΕΙ ΤΕΙ – Δεν μετακινούνται 10.000 φοιτητές

 

Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

 

Συγκεντρώσεις και καταλήψεις για το σχέδιο “Αθηνά” στη Βόρεια Ελλάδα

 

Πανελλαδικές: Χιλιάδες λιγότεροι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – Στα ύψη και οι βάσεις λόγω… “Αθηνάς”

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1