Πολιτική

Τσίπρας – Νετανιάχου: Συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισαν ως στρατηγική, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και Μπενιαμίν Νετανιάχου αμέσως μετά τη δίωρη και πλέον συνάντησή τους.

Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής συνεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει, προσέθεσε, ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η οικονομία, η έρευνα, και η τεχνολογία.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε υπουργικό επίπεδο θα συνεχιστεί με συναντήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, και αμέσως μετά θα προετοιμαστεί η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό για να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας σε ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Κυρανάκη – Κουτσούμπα για το ατύχημα με τον Προαστιακό στην Πάτρα: «Σου δώσαμε και αξία, θα παίξεις στα κανάλια»
Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, πέντε μέρες πριν, ο δήμαρχος της Πάτρας είχε λάβει μία επιστολή από το σωματείο μηχανοδηγών, που έλεγε ότι σε αρκετά σημεία χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας 6
Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Λιακούλη: «Απαράδεκτο το σχόλιο περί "χουντικής" κυβέρνησης» - «Παρακολούθησε το μοντάζ της Ομάδας Αλήθειας»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης αφού πρώτα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη που έκανε λόγο για «χουντική» κυβέρνηση, κάλεσε τον ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το σχόλιό της
Ευαγγελία Λιακούλη - Μακάριος Λαζαρίδης