Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι όπου βρέθηκε σήμερα (23.12.2021).

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί για μέτρα στήριξης του εισοδήματος κάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην αγορά του Περιστερίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, τις μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την ακρίβεια αλλά και από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που έρχονται σωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση από την ανασφάλεια και τα χρέη της πανδημίας.

 

Μετά και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εξής δήλωση: «Η αγορά στενάζει, η κατάσταση που βιώνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες είναι δραματική.

Οι ανατιμήσεις είναι πρωτοφανείς, το κύμα της ακρίβειας είναι πρωτοφανές, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται. Στην τρίτη εβδομάδα οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς του μήνα.

Σε αυτές τις συνθήκες, τα Χριστούγεννα αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας. Και ο κύριος Μητσοτάκης αντί να πάρει μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος παριστάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ και στέλνει τον υπουργό του να παριστάνει τον εξωγήινο, ότι δεν υπάρχει δήθεν ακρίβεια και ότι τον καλούν οι πολίτες να βγάλει selfie έξω τα σούπερ μάρκετ.

tsipras peristeri

Η κατάσταση όμως δεν είναι για selfie για πανηγυρισμούς. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι μόνο η ανασφάλεια της πανδημίας, είναι και το τρομακτικό κύμα της ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα.

Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη, είναι αναγκαιότητα πια, όπως και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για μας που θα αναλάβουμε να αναστήσουμε την κοινωνία και να την οδηγήσουμε ξανά σε δρόμο ασφαλείας και προοπτικής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 8
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
3