Πολιτική

Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι

Οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας, σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει επίσης ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Η αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας, «ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι. Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ – Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331