Πολιτική

Τσίπρας σε Τουρκία: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο! Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αύριο

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το κρεσέντο προκλήσεων και παραβιάσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σεβασμό του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίου και ανατολική Μεσόγειο. Συγκαλείται εκτάκτως αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο, με συνεχείς παραβιάσεις και λεκτικές απειλές αλλά η παραβατικότητά της δεν μένει αναπάντητη. Σε πιο ήπιους τόνους από τον Πάνο Καμμένο που μίλησε για “τουρκικούς ψευτοτσαμπουκάδες“, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. “Υπογράμμισα την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο μετά την αναφορά του πρωθυπουργού για την τουρκική προκλητικότητα ήρθε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία ανακοινώθηκε ότι αύριο Παρασκευή (21.12.2018) θα συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ήδη, μέσω πηγών της, η Νέα Δημοκρατία διεμήνυσε πως αυτή τη φορά θα παραβρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (σ.σ. το καλοκαίρι είχε αποχωρήσει) και θα εκπροσωπηθεί από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο. “Είναι αυτό που ζητούσαμε τόσο καιρό, ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης”, ανέφεραν πηγές της Πειραιώς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Marc: 31,4% η Νέα Δημοκρατία, 13% το ΠΑΣΟΚ, 11,5% η Πλεύση Ελευθερίας – 32,6% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνά το ποσοστό του κόμματός του, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατρακυλάει από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Ευρωεκλογές, κάλπες
60
Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για «βίαιες» εκταφές: Ζητά άρση απορρήτου κυβερνητικών στελεχών για την αλλοίωση του τόπου στα Τέμπη
Απειλεί με μηνύσεις η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών
Ζωή Κωνσταντοπούλου
6
Χαμός στον «αέρα» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον γιατρό από τη Νίκαια: «Αυτές οι εικόνες είναι χούντα» – «Έπρεπε να του έχω κάνει αυτόφωρο»
«Με έχετε βρίσει, με έχετε φτύσει και σας την έχω ''χαρίσει'', πάει πολύ», λέει ο υπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ζιαζιά
Άδωνις Γεωργιάδης
61