Πολιτική

Τσίπρας: Σύγκρουση μέχρι τέλους με Μητσοτάκη – Ο επιχειρηματίας χρηματοδότης και οι φωτογραφίες στο κότερο

Αποφασισμένος να κλείσει το θέμα των ημερών, το οποίο προέκυψε από την δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τις διακοπές του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου τον περασμένο Αύγουστο εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρούσε να στρέψει την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα  καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ο άνθρωπος που πλήρωσε για να αγοράσει τις φωτογραφίες είναι επιχειρηματίας, χρηματοδότης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί αναλυτικά στην ιστορία των διακοπών του γιατί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται πλέον το αφήγημα της ΝΔ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ταξίδι του ήταν γνωστό αφού είχε γραφτεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν το διέψευσε γιατί δεν είχε να κρύψει τίποτα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον περασμένο 15Αύγουστο φιλοξενήθηκε από την συνεργάτιδα του Κατερίνα Παναγοπούλου – εργάζεται αμισθί- για τρεις μέρες στο σκάφος της όπου έβγαλε και φωτογραφίες με όλα τα μέλη του πληρώματος. «Έβγαλα και  φωτογραφία με ψαροντούφεκο. Αν μου τις ζητούσατε θα σας τις έδινα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται για να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Εγώ ό,τι έχω το έχω δημόσια» είπε και ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη εκείνος δεν διαθέτει το σπίτι του Βολταίρου, εξοχικό στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με αυτό του Χριστοφοράκου, απλήρωτα δάνεια για τον Κήρυκα Χανίων και ούτε χρηματοδοτεί τον οικογενειακό του προϋπολογισμό άγνωστη offshore.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε: «Δεν θρηνούσατε για το Μάτι, αλλά κάνατε αερομεταφορές με το ελικόπτερο καναλάρχη».

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα «θα σας πάω μέχρι τέλος» δείχνει την πρόθεση του πρωθυπουργού να συνεχίσει την αντιπαράθεση παραθέτοντας στοιχεία, ονόματα και νούμερα για όλες τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η αντιπαράθεση αυτή, λένε οι συνεργάτες του, δεν πρόκειται να τελειώσει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αλλά αναμένεται να συνεχιστεί όλη την προεκλογική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε χθες την ΝΔ για υποκρισία καθώς εντελώς ξαφνικά έπαθε κρίση ηθικής. «Ξεχάσατε  ότι μόλις πριν από ενάμιση μήνα η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είχε πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος παιδιών» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
31
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 6