Πολιτική

Τσίπρας: “Θα αγωνιστώ για να σας ρίξω” – Οργισμένη απάντηση Διαμαντοπούλου

Η κα Διαμαντοπούλου έκανε έκκληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρότατη αντιπαράθεση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στην εκπαίδευση εν όψει της νέας σχολικής χρονικάς, με την αρμόδια υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου να δηλώνει ότι “στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται” ως απάντηση στον κ. Τσίπρα που δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συνοικέσια μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τα οποία θα ανατρέψει ο ελληνικός λαός, ενώ η κα Διαμαντοπούλου του απάντησε πως υπάρχει ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας και χαρακτήρισε άθλια ψέματα ότι το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υποστηρίζει πλήρως την παιδεία.

Όπως τόνισε μάλιστα η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα “χτες επιτεθήκατε με υβριστικό τρόπο και καταλήξατε να συμφωνείτε με τις κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Στις δημοκρατίες δεν ανατρέπονται οι κυβερνήσεις”, ενώ τον κάλεσε να εξηγήσει στους φοιτητές γιατί το νομοσχέδιο δεν υποστηρίζει απολύτως την παιδεία, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.

Η κα Διαμαντοπούλου έκανε έκκληση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και “να συγκρουστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά να μην θυσιάσατε το μέλλον των φοιτητών για κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα”.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την οδυνηρή για τον τόπο κατάσταση” και κατέληξε λέγοντας πως “θα αγωνιστούμε με την ψυχή μας όχι μόνο για να πέσει ο νόμος σας για την παιδεία και τα ΑΕΙ που στήριξαν και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση σας. Είναι η μόνη λύση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για ένα λαό που του δημιουργήσατε τόσο πόνο».

Διαβάστε επίσης:

Κατάντια: Δεν έχουν τυπώσει ακόμη τα σχολικά βιβλία!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 58
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 7
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης 5