Πολιτική

Τσίπρας: Θέλουν να φιμώσουν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη και ο Μητσοτάκης κακοπληρωτής

Αφού ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεν του έδωσε το λόγο μέσα στην Ολομέλεια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε όσα ήθελε να πει για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας στο περιστύλιο της Βουλής! Και αφού επανέλαβε τις κατηγορίες περί φίμωσης, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Τασούλα πως επιχείρησαν «με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους, όπως και οι βουλευτές τους θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσή τους.

Στη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας: «Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της. Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας.  Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί – και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει. Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας.

Άγρια κόντρα Τασούλα – Τσίπρα στην Βουλή

Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο. 

Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων».

 

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο ξανά για φίμωση και είχε παραλληλίσει την κόντρα του με τον πρόεδρο της Βουλής με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του 2013.

Έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας: «Φαίνεται το ‘χει η μέρα…

11 Ιουνίου 2013 ο κ. Σαμαράς έκλεινε τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

11 Ιουνίου 2021 ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τα μικρόφωνα της Βουλής.

Ο αυταρχισμός ύστατο στάδιο χρεοκοπημένων κυβερνήσεων.

Η αλήθεια όμως δε φιμώνεται.

Και η αλήθεια είναι ότι μας κυβερνά ένα χρεοκοπημένο κόμμα.

Και οικονομικά και ηθικά».

 

Ανάλογο ποστ είχε κάνει νωρίτερα και ο Παύλος Πολάκης, μετά το «όχι» του Κωνσταντίνου Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει το λόγο στη Βουλή.

 

Το γεγονός πως Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης είχαν… παρόμοια ανάρτηση έφερε και την αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία. «Μια ώρα μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη ο κ. Τσίπρας έσπευσε να την αντιγράψει. Σήμερα φάνηκε για άλλη μια φορά ποιος δίνει γραμμή στο κόμμα», ανέφεραν στελέχη του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1