Πολιτική

Τσίπρας: Το ΕΣΥ χρειάζεται ανασυγκρότηση που απαιτεί πόρους αλλά και θεσμικό αναπροσανατολισμό

Την άποψη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανασυγκρότηση της δημόσιας υγείας περιλαμβάνει εκτός από μισθολογικές παρεμβάσεις και θεσμικό αναπροσανατολισμό εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργανώνει το ygeiamou.gr με θέμα “Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή”.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η πανδημία ανέδειξε τεράστιες ελλείψεις σε παγκόσμια κλίμακα, σε πανευρωπαϊκή και στη χώρα μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι κατά τα μνημονιακά χρόνια σημειώθηκε «δραματική αφαίμαξη» της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα τώρα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με «δραματικούς δείκτες» θνησιμότητας και παραπέμποντας στη Μαύρη Βίβλο για την Υγεία που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία τόνισε ότι δεν περιλαμβάνει μια ακραία αύξηση των δαπανών αλλά τη στήριξη του με 3 δισ. την επόμενη τριετία προκειμένου να υπάρξει αντιστοίχιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Αν ερχόμουν και σας έλεγα ότι πρέπει να δώσουμε 3 δισ. για αμυντικές δαπάνες δεν θα μου λέγατε “πού τα βρήκες τα λεφτά”. Γιατί όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία πάντοτε υπάρχει αυτή η ερώτηση;», διερωτήθηκε.

Όπως ανέφερε, στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει πρόβλεψη για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων προλήψεων και ανακατανομής πόρων προκειμένου να υπάρξουν κίνητρα για τους νέους γιατρούς να παραμείνουν στο ΕΣΥ αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, όπως και στη βελτίωση της διασυνδεσιμότητας και του ατομικού φακέλου ασθενούς και στην πρόληψη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για τις «καραβιές» μεταναστών και τη δομή στην Κρήτη: Το διπλό πολιτικό κόστος και το «στοίχημα» Χαφτάρ
Η κλειστή δομή κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη προγραμματίζεται να γίνει στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Καστέλι, σε ένα στρατόπεδο που είναι κλειστό
Mετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών 2
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 13
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17