Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βαγενά: Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους που έχουν χιούμορ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όχι μόνο επέμεινε στην σύγκριση των 99 χρόνων του υπερταμείου με τα 400 χρόνια σκλαβιάς, αλλά πήγε και πολλά βήματα παραπέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Η κα Βαγενά είπε αρχικά ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι αυτό που είπε, αλλά στην συνέχεια έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό της, στοχευμένη και πρόστυχη και ανέντιμη. Υπενθυμίζεται ότι χθες δήλωσε: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε».

«Εγώ δεν είμαι κομματική και νόμιζαν ότι θα καταψήφιζα την κυβέρνηση. Σε αυτή την ίδια συνέντευξη (σ.σ. στον ραδιοφωνικό σταθμό SigmaFM της Ζακύνθου) είπα και κάποια άλλα σημαντικά πράγματα και κανείς δεν τα ανέδειξε. Είπα ότι η οικογένεια Μητσοτάκη και τα παρακλάδια της θρέφονται από το Δημόσιο». Και αναρωτήθηκε: «Μήπως αυτό προκάλεσε την λυσσαλέα επίθεση; Είπα επίσης ότι ας αφήσουν και κάποιο άλλο παιδί να πάρει καμιά δουλειά. Ηταν ανάγκη να πάρει μόνο δουλειές η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη;»

Όμως, η κα Βαγενά επανερχόμενη στην δήλωση που προκάλεσε σάλο χθές, εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε χαζούς όσους την επέκριναν γι’ αυτήν λέγοντας: «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια».

Περιέγραψε μάλιστα και ένα περιστατικό το οποίο θύμισε λίγο μια παλιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου. Είπε:

«Πριν καιρό, συνάντησα δυο γυναίκες στα Φάρσαλα. Και μου είπαν: “Μην στενοχωριέσαι μωρέ Άννα. Εδώ αντέξαμε τόσα. Αντέξαμε κατοχές. Θα τα πάρουμε πίσω”. Αυτά τα λέει ο υγιής κόσμος και όχι τα φαρμάκια. Λυπάμαι πολύ αν μένουμε στις λέξεις. θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία; Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτό τον τόπο; Γιατί είμαστε υποκριτές;»

Η κα Βαγενά είπε ακόμα ότι ζορίστηκε πολύ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και είπε χαρακτηριστικά: «Εφτασε η στιγμή που σκέφτηκα να μην το ψηφίσω. Πήρα συνειδητά την ευθύνη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε