Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: “Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης”

"Δεν έχουμε στόχο την στρατιωτικοποίηση, αλλά δεν εφησυχάζουμε" διαμηνύει προς... ανατολάς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει στόχο την στρατιωτικοποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει.

Ξεκάθαρος ο Βαρβιτσιώτης

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, καθώς «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ακριβώς αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, πρόσθεσε.

«Εμείς δεν έχουμε στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. Αντίθετα, εξήγησε, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μιλάει για διάλογο, που, όμως, δε γίνεται με κανονιοφόρους και με αποστολή στρατευμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι, ως χώρα, έχουμε τα μέσα, για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου. «Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 161