Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Με drone εντοπίστηκε η φωτιά στη Δροσοπηγή – «Καθοριστικά στο early warning»

Από drone εντοπίστηκε η σημερινή (05.06.2024) φωτιά στη Δροσοπηγή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Με αφορμή τον εντοπισμό της πυρκαγιάς με τη βοήθεια drone, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας τονίζει:

«Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς.

Μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν. Φέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8