Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα ήσασταν πάνω στα έδρανα…

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα ήσασταν πάνω στα έδρανα…

Με το γνωστό του ύφος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν άφησε… τίποτα να πέσει κάτω μιλώντας την Τετάρτη (11.11.2015) στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Απολογισμό και Ισολογισμό του Κράτους για το 2013. Τα βέλη του, εκτός από την κυβέρνηση, συγκέντρωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέφυγε να καυτηριάσει την αδράνεια και την αμηχανία της Κυβέρνησης για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας δηκτικά, κοιτώντας στα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο; Αναλογιστείτε τι θα κάνατε τώρα εσείς, εάν αυτά συνέβαιναν σε άλλη Κυβέρνηση. Όχι καθισμένοι στα έδρανα δεν θα ήσαστε, αλλά πάνω σε αυτά θα είχατε ανέβει φωνάζοντας για την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία…».

«Εάν δεν μπορείτε να το αλλάξετε… αφήστε εκεί που τον βρήκατε τον δείκτη προστασίας της πρώτης κατοικίας…» ήταν η προτροπή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς των δανειστών.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε τι είδους είναι ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού που μας λέει «ότι υπέγραψε τη νέα συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία» σημειώνοντας «για μας τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η απειλή;» ενώ για τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για τους δείκτες κοινωνικής προστασίας είπε «μας λέτε ότι η Κυβέρνηση έχει δείκτη κοινωνικής προστασίας. Τι λέτε; Αφήστε τον δείκτη προστασίας της πρώτης κατοικίας εκεί που τον βρήκατε. Αλλά δεν μπορείτε. Ούτε την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας να πετύχετε ούτε και το εγγυημένο εισόδημα.

Έχουμε νέο ασφαλιστικό όπως και επί ημερών σας κατάρρευση του ΕΟΠΥ. Να προσέχετε, λοιπόν τι λέτε. Καθημερινά αναπαράγεται την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και τους πολίτες. Το ασφαλιστικό και φορολογικό δέχεται πυροβολισμούς φόβου. Παίζετε με την αγωνία των ανθρώπων με τα κόκκινα δάνεια. Συνδέεται την οικονομική κρίση με μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το προσφυγικό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε