Πολιτική

Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ας προσέχατε!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με σημερινή δήλωσή του στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχόλιά του σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Επίσης, απάντησε και σε σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» περί μεθοδεύσεων της αντιπολίτευσης για παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει συγκεκριμένα:

«Η πολλή θλίψη για την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και όλο το γνωστό σύστημα. Μεθοδεύουμε, λένε, παραγραφή μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος! Γιατί να απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής τα θύματα της σκευωρίας τώρα μάλιστα που η υπόθεση τίθεται και τυπικά στο αρχείο;

Ας μην ανησυχούν λοιπόν. Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση.

Ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ας ανακτήσουν επιτέλους κάποια στοιχειώδη λογική και ας αντιληφθούν τις συνέπειες που έχει η προσπάθεια εργαλειοποίησης του Συντάγματος, στην οποία επένδυσαν πολλές ελπίδες.

Στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατάφεραν να δώσουν στην απλή πλειοψηφία της επόμενης Βουλής τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τις σχετικές διατάξεις και να εκλέξει ΠτΔ μόνη της. Στο δε ζήτημα της σκευωρίας Novartis επιχείρησαν μέσω της αναθεώρησης να νομιμοποιήσουν αναδρομικά την παραβίαση του Συντάγματος και τις παράνομες ενέργειες που έκαναν -σε αντίθεση προς την πάγια νομολογία- προκειμένου να προωθήσουν το άθλιο σχέδιό τους. Το Σύνταγμα όμως ανθίσταται και εκδικείται. Η αντιπολίτευση υπερψήφισε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86, καταψήφισε όμως τη θρασεία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί διάταξη που ουσιαστικά να λέει ότι «οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis καθίστανται αναδρομικά σύμφωνες με το Σύνταγμα».

Το μόνο που κατάφεραν έτσι είναι να έχει καταγραφεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η προσπάθεια τους να στήσουν το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis, δηλαδή τη σκευωρία σε βάρος όχι δέκα προσώπων αλλά θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος, όπως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών. Αυτά δεν τα είπα για πρώτη φορά χθες στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Τα έχω πει πολλές φορές στη Βουλή. Ας πρόσεχαν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 13
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου