Πολιτική

Βούλτεψη: Εντός τις ημέρας θα λυθεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ! – Μην πληρώσετε την δόση – Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών

- Επανέρχονται οι αντικειμενικές τιμές του 2013 - Θα γίνουν πιο πολλές οι δόσεις
- Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αφορούν 4.000 οικισμούς της χώρας 
- Η πρώτη δόση αναμένεται να μετατεθεί από τις 29 Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου
- Όλο το παρασκήνιο της απόφασης
- Στις 6 έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Αστοχίες και πρωτοφανής μυωπική προσέγγιση υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στο παρά ένα και να προαναγγείλει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Την εσπευσμένη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι εξόφθαλμες σε πολλές περιπτώσεις αδικίες, που προέκυψαν από τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και οι οποίες προκαλούν δυσανάλογο πολιτικό και κοινωνικό κόστος στην κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάλλονται από τους ενστόλους για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τους, ενώ σε ένα μήνα υπάρχει η αξιολόγηση της τρόικας στο Παρίσι και εκκρεμεί η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας στα περσινά επίπεδα, αφού πρώτα είχαν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου οργίλες αντιδράσεις τόσο από γαλάζιους βουλευτές όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθάριζαν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας.

Μέσα στην ημέρα θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια παραδέχθηκε τα λάθη που έχουν γίνει και όταν ρωτήθηκε αν πρέπει οι πολίτες να ΜΗΝ πληρώσουν την δόση δεν απάντησε αφήνοντάς το ανοικτό. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής της πρώτης δόσης.

«Είναι βέβαιο ότι μέσα στην ημέρα αυτό θα λυθεί», είπε.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, που είχε προ μηνός επιφέρει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να προλάβει αδικίες, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προκατόχου του, Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι σε 4.000 οικισμούς, εκτός αντικειμενικής αποτίμησης αξιών, θα επανέλθει η αποτιμηση των αξιών αυτών στα περσινά επίπεδα.

Είχαν προηγηθεί αρκετές τοποθετήσεις γαλάζιων βουλευτών, που ζητούσαν από το Υπουργείο Οικονομικών αναθέωρηση και διόρθωση των κοινωνικών αδικιών, που προέκυπταν, ενώ και το ΠΑΣΟΚ είχε ζήτησει τα προηγούμενα 24ωρα και δια του εκπροσώπου τύπου του, Δημήτρη Καρύδη, να αρθούν τα λάθη, οι υπερβάσεις και οι στρεβλώσεις, ώστε να ικανοποιεί το περί κοινού δικαίου αίσθημα στους πολίτες. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να μεταχρονολογηθεί η πρώτη δόση για τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί αδίκως κανένας Έλληνας πολίτης.

Ωστόσο, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης. Η Βουλή κλείνει σήμερα και θα ανοίξει στις 26 Αυγούστου. Έτσι, παρα το γεγονός ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν άμεσα θα ψηφιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πάντως εξετάζεται το ενδεχόμενο η πρώτη δόση να μετατεθεί από τις 29 Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, με μια νομοθετική ρύθμιση οι δόσεις μπορούν εύκολα να επεκταθούν έως τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς να επηρεαστούν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Τρέχουν” μετά το φιάσκο του φόρου εφιάλτη “ΕΝΦΙΑ” – Επαναφέρουν τις περσινές τιμές σε 4.000 οικισμούς

Διορθώσεις στον φόρο ακινήτων – Απενεργοποίηση ΑΦΜ μόνο για τους φοροφυγάδες

Xαμός με τον ΕΝΦΙΑ! Αγρότης σε Χαρδούβελη: “Σου πουλάω το λιοστάσι μου για να γίνεις πλούσιος και κερνάω και γουρνοπούλα”

Το ξέσπασμα του Γκίκα Χαρδούβελη! «Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιός είμαι! ‘Αφησα εκατομμύρια στην πάντα»

ΕΝΦΙΑ: Τα παράδοξα του φόρου ακινήτων – Στα πρόθυρα εγκεφαλικού πολλοί ιδιοκτήτες – Περιπτώσεις που βγάζουν μάτι!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 14
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 7
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 73