Πολιτική

Βρούτσης: “Αναγκαίος ο εμπλουτισμός του συνδικαλιστικού νόμου”

Υπέρ του “εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας” τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συνάντηση η οποία διεξάγεται στη Γενεύη.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι, θα πρέπει «να διασφαλίζονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και «η αντιπροσωπευτική συμμετοχή της εργασίας και της παραγωγής στο πλαίσιο της κοινωνικής διαπραγμάτευσης».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ επισήμανε ότι «η όποια βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για το συνδικαλισμό, δεν μπορεί παρά να γίνει μαζί με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και τους εκπροσώπους τους».

«Η κοινωνική συνεννόηση και διαπραγμάτευση, η συνεργασία και οι συναινέσεις αποτελούν πυλώνα τόσο της κοινωνικής συνοχής όσο και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά των περαιτέρω αλλαγών στο όριο των ομαδικών απολύσεων. Χαρακτήρισε την ισχύουσα διαδικασία σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις «ορθολογική και ισορροπημένη, μέσω της αναβάθμισης του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ)».

Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι η «νέα τριμερής διαδικασία επιτρέπει τόσο την ελεύθερη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγική αναδιοργάνωση, όσο και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων και τη διάσωση θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα πάντως με συνδικαλιστικά στελέχη, η ΓΣΕΕ επιμένει «ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τροποποίηση του ισχύοντος συνδικαλιστικού νόμου ή του ορίου των ομαδικών απολύσεων». Η συνάντηση της Γενεύης αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα είπαν εν όψει τρόικας Βρούτσης και Χαρδούβελης

Βρούτσης: Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν όλες οι συντάξεις! – Θα μειώσετε και άλλο τις συντάξεις, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Βρούτση – Χαρδούβελη ενόψει… Παρισίου

Βρούτσης: Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις – Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινή δήλωση 80 κρατών και της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων – Γεραπετρίτης: «Δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση»
Ο υπουργός Εξωτερικών απεύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπόλεμα μέρη «να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε κάθε περίσταση, καθώς και όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτό γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο - Οι Τούρκοι φίλοι μας να βγάλουν το casus belli από το τραπέζι
«Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» - «Το Ισραήλ να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
98
Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τις εξελίξεις στο ουκρανικό
Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος να συμμετάσχει στην Σύνοδο Ουκρανίας - χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην Οδησσό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι 9
Επιστολή Κουτσούμπα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη Γάζα - «Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες η κυβέρνηση»
Στόχος της επιστολής προς τους αρχηγούς των ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διαμόρφωση κειμένου προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη Γάζα
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή