Πολιτική

Χαμός στη Βουλή για τη διακομματική επιτροπή για το αγροτικό: «Κάνουμε restart στον πρωτογενή τομέα» λέει ο Τσιάρας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν στον διάλογο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει ομαδικά πυρά κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, να υπεραμύνεται της πρότασης, κάνοντας λόγο για «πρόσκληση εθνικής ευθύνης».

«Δεν είναι επικοινωνιακή πρόσκληση. Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει κομματικούς αυτοσχεδιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, προσθέτοντας ότι η επιτροπή «δεν θα παραγάγει απλώς προτάσεις, αλλά εθνικές κατευθύνσεις που θα δεσμεύσουν όχι μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και τις μελλοντικές». Επανέλαβε ότι πρόκειται για μια «επανεκκίνηση» του διαλόγου με όρους προγραμματικής σύνθεσης, καλώντας τα κόμματα να συμμετάσχουν καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις. «Κάνουμε restart στον πρωτογενή τομέα. Θέλουμε τη συμμετοχή σας, επιλέξτε εάν θα συμμετάσχετε, προτείνοντας λύσεις» είπε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας στις αιχμές για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο Νταβός και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «οι διεθνείς εξελίξεις δεν είναι προγραμματισμένες και απαιτούν παρουσία».

Τοποθέτηση για Mercosur και βολές για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Ο κ. Τσιάρας τοποθετήθηκε για πρώτη φορά και επί της παραπομπής της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αφορμή σχετική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. «Προφανώς και έχουμε ενημερωθεί. Και για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, καλώς θα την εξετάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», ανέφερε.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξαπέλυσε επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο θέμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, ασκώντας κριτική ειδικά στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Κρίμα που άλλαξε θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως πρέπει να γίνει εμβολιασμός», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η όποια απόφαση σχετίζεται αποκλειστικά με την επιστημονική τεκμηρίωση.

Επιμένοντας στην κυβερνητική γραμμή, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο εντός ευρωζώνης και ότι μόνο σε τρίτες χώρες έχει εφαρμοστεί σχετική λύση, χωρίς –όπως υποστήριξε– να έχει αρθεί το ενδημικό καθεστώς. Με τη φράση «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», κατέληξε, απαντώντας στις διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα ζητήσω συλλήψεις υπουργών, υπάρχει αλληλοεκβιασμός Βορίδη και Μαξίμου
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι το έγγραφο του πρώην προέδρου του Οργανισμού προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταδεικνύει γνώση της υπόθεσης, προαναγγέλλοντας προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μέτρα για την ακρίβεια ανακοινώνουν το μεσημέρι Χατζηδάκης, Παπασταύρου και Θεοδωρικάκος
Η κυβέρνηση φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει μέτρα που είχαν εφαρμοστεί μετά την ενεργειακή κρίση της Ουκρανίας, όπως το Fuel Pass και προσανατολίζεται σε επίδομα καυσίμων, με εισοδηματικά κριτήρια
βενζίνη 10
Στο Στρασβούργο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές: Μόνο στο newsit.gr oλόκληρη η επιστολή του στους ευρωβουλευτές
Το newsit.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει περισσότερο την κατάσταση και όλα τα τελευταία δεδομένα στους Ευρωβουλευτές
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον σύλλογο εργαζομένων επιθεώρησης εργασίας, στην Βουλή, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) 12