Πολιτική

Χαρδούβελης: Με πολεμάνε! Μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει

Σε πολύ προσωπικό ύφος έγιναν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Χαρδούβελης διαβάζοντας την δήλωσή του και εμφανώς οργισμένος είπε ξεκάθαρα ότι κάποιοι τον πολεμούν.

«Κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως το γνωρίζει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και σε κάθε περίπτωση για μένα αυτό είναι αρκετό. Παραμένω αφοσιωμένος στο έργο μου, που είναι η ασφαλής μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στη φάση της ανάπτυξης».

Ο κ. Χαρδούβελης είπε επίσης:

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Μάλιστα είπε ότι: «Αυτά θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους, αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Θυμάστε τι έγινε πριν από λίγο καιρό όταν βρεθήκαμε μπροστά στο χάος των αγορών και τι προσπάθεια κάναμε για να μαζέψουμε το κλίμα».

Όλη η δήλωση Χαρδούβελη

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε από εδώ και μπρος.
Η οικονομία ήδη σταθεροποιείται, μιλήσαμε αρκετά γι αυτό. Συζητήσαμε για το τι έχει περάσει μέχρι τώρα ο κόσμος και πώς πρέπει να προχωρήσουμε. Κατάλαβε και ο Πρόεδρος και συμφώνησε ότι η καλή πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί και από τις δικές μας επιλογές όσον αφορά τη σχέση μας με τους εταίρους μας. Βρισκόμαστε στο τέλος του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και από το 2015 αρχίζει μια νέα περίοδος και μια νέα σχέση. Πρέπει να είναι μια φιλική σχέση, έτσι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.
Η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει και την προσπάθειά μας να βγούμε μόνοι μας στις αγορές και να δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια. Θυμόμαστε, άλλωστε, τι έγινε πριν από μερικούς μήνες όταν βρεθήκαμε στο χάος των αγορών και προσπαθούσαμε να μαζέψουμε το κλίμα.
Στην τελική ευθεία λοιπόν για τη συμφωνία που θα αφορά την επόμενη ημέρα, έχουμε συνείδηση της ευθύνης. Ο Πρόεδρος το κατάλαβε πολύ καλά. Η διαπραγμάτευσή μας θα είναι σκληρή, ειλικρινής και αποτελεσματική. Θέλουμε συμφωνία που να πηγαίνει τη χώρα μπροστά και θα το πετύχουμε.
Σήμερα όμως χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί, που συνήθως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή η χώρα τους πληρώνει χρόνια τώρα, και, πάντα κατόπιν εορτής. Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές εγκαίρως και θα προλάβουμε.
Ως Υπουργός Οικονομικών οφείλω να προασπίζομαι τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκομαι στο λαϊκισμό. Όσο περνά από το χέρι μου, λοιπόν, δεν πρόκειται να επιτρέψω να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός. Εργάζομαι για να υπάρξει συνολική ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό.
Από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων.
Αυτά θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπηρετώ μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες. Αυτό θεωρώ ότι κάνει πρώτος από όλους μας ο Πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση.
Ακούω και διαβάζω διάφορα. Πολλοί, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως το γνωρίζει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και σε κάθε περίπτωση για μένα αυτό είναι αρκετό. Παραμένω αφοσιωμένος στο έργο μου, που είναι η ασφαλής μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στη φάση της ανάπτυξης.
Με τον Πρόεδρο μιλήσαμε αρκετά. Συμμερίστηκε πάρα πολλά από αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές: Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίσσεται σε «κυνήγι» μαγισσών – «Έλαβα εξοργιστικά μικρότερο ποσό» λέει ο αγρότης
Ο εν λόγω αγρότης, μάλιστα, έχει προσφύγει στις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεκδικώντας τα ποσά που θεωρεί ότι θα έπρεπε να του έχουν καταβληθεί
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Χαμηλές οι προσδοκίες για την τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα Κατεχόμενα αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή
«Αν υπάρχει ζήτημα έντασης από την άλλη πλευρά (την Τουρκία) μένει να φανεί» σημείωσε η ίδια πηγή μιλώντας για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν
Υπουργείο Εξωτερικών 1
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Μαζί τους και η Μελάνια
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών
Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Κυριάκος Μητσοτάκης / Ντόναλντ Τραμπ / Μελάνια Τραμπ 61
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
92