Πολιτική

Χαρίτσης για Novartis: “Με τις τελευταίες αποκαλύψεις καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας”

«Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 FM.

Αναφερόμενος στο έγγραφο που αποκαλύπτει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για το πολύκροτο σκάνδαλο έχουν ήδη εξεταστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για “σκευωρία” με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI».

Αναφέρθηκε στα περί την Προανακριτική Επιτροπή λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το πολύκροτο σκάνδαλο, έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για την πλήρη έκτασή του, και βεβαίως, η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα θα επιλέξει ποιοι βουλευτές μας θα θέσουν τα ερωτήματα στην προανακριτική επιτροπή». Υποστήριξε ότι «υπάρχουν κάποιοι στην κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση» και πως «αυτό δεν γίνεται ερήμην του κ. Μητσοτάκη». Και δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη που έχει διασαλευθεί. Ο κ. Τασούλας δυστυχώς επιχειρεί να νίψει τα χείρας του, ομολογεί, βέβαια, ότι είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση, αλλά επιλέγει να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Click4more: Novartis: Έγγραφο ντοκουμέντο φέρνει τα πάνω – κάτω στην πολύκροτη υπόθεση! video

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αύριο θα υπάρξουν νέες προσπάθειες ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παιχνίδια με τους θεσμούς. Από πλευράς μας δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των μελών της επιτροπής» και προσέθεσε «αυτό, εξάλλου, δεν είναι άποψη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ», παραπέμποντας στην άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη.

Ο κ. Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες επιχειρεί «την παροχής ασυλίας σε τραπεζικά Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το άσυλο, υποστήριξε πως «είναι πολύ επικίνδυνο να διολισθαίνει η κυβέρνηση σε θέσεις σύγκρουσης με το διεθνές δίκαιο», και καταδίκασε τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί αύξησης των θανατηφόρων ατυχημάτων, αλλά και την «προσπάθεια συμψηφισμού του προσφυγικού με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ».

Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων επανέλαβε πως «δεν υπάρχει συμφωνία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Πρόκειται για «σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με μικροκομματικούς όρους. Χρειάζονται σοβαρές και καλά τεκμηριωμένες δικλείδες ασφαλείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης