Πολιτική

ΥΠΕΞ για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια»

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής (14.4.2024) αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, με τον Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Μετά τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διακόπτει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα παραστεί στην καθιερωμένη παρέλαση των ομογενών στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ειρωνείες Γεωργιάδη και οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη - Πρώτο κρας τεστ η 28η Οκτωβρίου
Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι τα όποια εσωκομματικά «σύννεφα» έχουν «διαλυθεί», μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πηγαδάκι στη Βουλή, δημιούργησε νέες «αναταράξεις»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 7